this site i've made to be some kind of diary for me..sometimes it's hard for me to express my feelings and my thoughts..and my failure..my happiness..my sorrow..my life..so..this kind of blog will be the medium for me to release my tension and tell some of my stories..here..is my story..

Thursday, August 25, 2011

.:KCF1805 vs PCE 1353:.

.:KCF1805 its a part of me n PCE1353 its a part of him:.

perbezaan yg ketara di antara sifat keduanya kdg3 menimbulkan konflik..erm..mana taknye..apabila dia suka akan sesuatu..sy pula merasakan sebaliknya..dia suka kn sporty..sy sukakan 4 wheel drive..dia seorg yg pasif di dlm kelas..sy seorg yg sgt aktif di dlm kelas..sy boleh bercakap berjam3..dia plak bleh mndgr bjam3..tp..smthing kalo dia xsuka..bsuara jugak..n boleh tahan lawan bhujah..

dan plg penting...sy suka berfikiran smthing -ve..dn dia slalu meneutralkan pemikiran tersebut dgn hujah3nya yg positif..mak n abah xpernah argue di atas pemilihan ini..n abah adalah org yg plg memahami kenapa dia menjadi pilihan..bukan seorang yg siqqah dalam segala hal..namun dalam kesederhana itu terlakar dlm personalitinya yg sikit sifat waraq n alim..dont get me wrong..bkn lah personaliti seorg ustaz..waraq dlm konteks ini menjaga..n alim itu bermaksud berilmu..mmg ilmunya tidaklah setinggi ulama' dan ustaz..namun yg membanggakan ilmu yg sederhana sifatnya itu dipraktikkan dlm khidupannya dgn sgt sempurna..sepnjang ku amati..usai azan yg kdgran di telinga..dia akan bsegera utk bwudhuk..

n ku bdoa moga jodoh ini bekekalan..bpanjangan serta sentiasa brada dibwh naungan kasih syg Allah..dgn kluarga mentua yg ku rskan sebaik2 kurnia dr ilahi..abah yg sgt care..hehe..smpaikan dia sendiri kdg2 ada brbaur jeles pd abah sendiri..plg comey n plg ku ingati mlm ptunangan..apabila bkn tunang yg menelefon..selalu org bgayut dgn tunang..tp ni bkn bgayut dgn tunang..tp bakal pak mentua yg telefon mengucapkan tahniah dn berterima kasih di ats warm welcome..1st time n belum pernah ku dgr dr mana2 shbt ttg situasi seumpama ini..btapa indahnya sbuah kluarga yg didasari oleh kasih syg Allah.. ibunya walaupun pendiam..tp sbenarnya sgt penuh dgn kasih syg..memandangku dgn penuh amanah utk menjaga ank lelaki tunggalnya..masyaAllah..tabarakallah..kurniaMu tidak bertepian..kluargaku sendri penuh kasih syg..dtmbah pula kluarga mentua yg mnerimaku dgn penuh ksyukuran..ku merasakan sepenuhnya kerahmatan dn kasih syg yg Allah pinjamkan kpd ku..stiap kasih yg mengalir..menggambarkan kasih syg Allah jua lah kpd diriku walaupun aku sering lalai dlm mngingatiNya..

praise Allah for everysingle 'gift' that He gave me

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)